Herd your black sheep

Herd your black sheep - Brad Bird från Pixar menar att efter varje avslutat projekt har man ett antal frustrerade människor som fnyser och suckar över att man borde ha gjort saker och ting på andra sätt än man gjorde. För att skaka upp produktionsteamen och inte tappa gnistan Ser Bird till att dessa avfällingar får chans att bevisa sina teorier.

image2


Vi har den typen av människor också. Det är jobbigt under själva projektet att hela tiden tampas med personer som har bättre metoder, ideer och arbetsflöden. Ofta (men inte alltid) brister deras teorier på kontakt med resten av teamet. Dom är ofta fokuserade på en specifik arbetsuppgift eller lösning.

Jag tycker dock man skall stötta dessa - utan deras galna "out-of-the-box-ideér" stagnerar man. Vi behöver utmaning i projektet.

Det är dock en svår balans, men kanske har Bird en grym poäng där han låter dessa svarta får få utspel i början av ett projekt.

Frustrerade teammedlemmar är dessutom de första som sticker om de inte får något som helst gehör... och kan ju dra med sig andra i bara farten.

Intervjun med Brad Bird hittar du här.

-DNPL

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0